Isnin, 30 Ogos 2010

ERTI MERDEKA BAGI ADIK GUA

Kejadian nie berlaku tak silap gua merdeka dua tahun lepas. Hari ahad petang. Masa tue gua tengah lepak-lepak tengok t.v dengan adik bongsu. Emmir namanya. Kalau nak tahu antara adik-beradik gua, dia nie lah paling sengal. Bak kata pepatah...


Okey..


Gua : Emmir, Abg Long nak tanya sikit boleh ?


Emmir : *khusyuk menonton t.v*


Gua : Kalau Emmir tahu ape maksud hari merdeka ?


Emmir : Mengangkat bahu tanda tidak tahu. *mata masih tertumpu ke arah t.v *


Gua segera mencapai remote di atas meja dan berkata ...


Gua : Ish~ Jawablah betul2 Mir, kalau tak Abg Long tukar channel lain !


Emmir : Emmir tak tahu laaaaaaaa ...


Gua : Emmir fikirlah elok2. Kalau takk ... *mengangkat remote t.v tanda mengugut*


Dahi Si Emmir sedikit berkerut menandakan sedang memikirkan apa itu hari merdeka. Lalu ...


Emmir : Aaaaaaaa ... Hari merdeka tue hari yang mulia ...



35 ulasan:

fiD berkata...

ni macam kena pakse abang dia jek, :P

btw, apy merdeka bro, bebaskan minda kita dr anasir lua! yeah!

shima berkata...

haha.emmir comel.selamat hari mulia.:)

Black_roses92 berkata...

sokong ngan pendapat fiD kat ats tuh..

urmm..hpy national day..

en.tikus, esok pkai baju bendera taw.. g bukit jalil.. ;D

matadore berkata...

terbaik lah adik kaw

molmolla berkata...

uhukkkk! salam merdeka! :)

nur anis berkata...

haha..dia main jawab la tu..sebab kacau dia tgk tv..

adrinaqamarina berkata...

mulia pe. betol la tu jawapan beliau.

hey abang long ye? hehe

dylli berkata...

HAHAHAHA..
innocent sungguh beliau. :P

Syira ITIK KEJ♥M berkata...

wahahahahaha

kira okayyy la jawapan adik ko tuh...
merdeka time bulan ramadhan ni kan....

btw gambar bawahhhh skali tu emmir ke? comel gilaaa!

rizal jabai berkata...

hari mulia tu adelah hari raya lah,,hahahah

nur hidayah isa berkata...

zomelllnye emmir tu....hehehe :D

salam merdeka...

Sharinginfoz berkata...

merdeka dengan erti kata bebas dari gejala tidak sihat

Jard The Great berkata...

hahhaa. die konfius dgn hari raya tuu.. ahahahaha..

cik bunbun berkata...

abang borak adek rintiklah bro.

syahira ariff berkata...

alaa,salahkan adik pulak
kalau aku tanya kau apa itu erti kemerdekaan,agak agak apa jawapan kau?

Bro Framestone berkata...

he....23x

yup hari merdeka adalah hari yang mulia.... dapat cuti n golek2 huhuhu

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

Wawa Zolkepli berkata...

bday wawa pun hari mulia jugakk~
ahahaha!


~selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke-53!~

Arra JaSmY berkata...

Haha..comel jew jawapan die.Ahaks

Tu la kacau die tengok Tv lagi..lalala.=)

kata hati bukan kata mulut berkata...

hari yang mulia ye =_=

lumut esoklusa berkata...

emmir meh sini kat akak...akak nak cubit2 pipi..mcm comel je..hehe

hari yg mulis ye.....baru akak tau..haha

conteng conteng berkata...

nak ikutkan betul jugak la hari yang mulia. haha. comel.

aleen adela akoo ^_* berkata...

btol sgtlah 2.stuju!keh3
singgah blog kamoo.. ;)

aleen adela akoo ^_* berkata...

btol sgtlah 2.stuju!keh3
singgah blog kamoo.. ;)

|arieza| berkata...

hahah terbaik!! gelak sakan i!!!!

yott berkata...

haha..mulia tu ada kaitan gak dgn kemerdekaan kan kan..
cayalah adik en tikus ni

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

semalam tak sambut merdeka ..terlepas puasa gua dari segala unsur

genny da bomb berkata...

gitu la jawapan kalo kena paksa jawab hehe

ice♥ice berkata...

hahaha..tau ler nk dkt raye.. :P

SitiMashitahSaidin berkata...

hhahahahaa~

Ery Farieha berkata...

macam hari raya plak hari yang mulia

huahuahua

sila ajar adik anda erti merdeka :)

*encik tikus, kerinduan pd anda. huahahaha*

ayue berkata...

eceh ! tanye adekk plakk . HAHA .
cube try tanye dri sndrik uh .
lalala ~~

ellis suriyani berkata...

hahaa..
banyak la hari merdeka hari yang mulia...

Encik Tikus berkata...

sory En.Tikus tak dapat nak balas komen korang semua. Harap faham yeee ;)

Linglung berkata...

lu kena percaya jawapan adik lu tu jwpn yg true...hati budak2 masih suci...keh keh keh

syaftome berkata...

true...memang merdeka adalah hari yang mulia...
kita memuliakan pejuang2 tanah air kita suatu ketika dahulu....