Jumaat, November 19

10 PERKARA TERBAIK DI LAKUKAN KETIKA MANDI

Lama dah gua tak buat entry macam nie, last entry 5 SEBAB WHY MAT SALLEH BERLAMBAK DI MALAYSIA . Tue pun merepek merepek kot. Tapi yang nie gua yakin bila lu orang amalkan nescaya hati dan perasaan lu akan lapang. Hari tue gua tanya doktor, then dia kata baik juga untuk badan dan kesihatan...




Jangan tengok lama lama sangat laaa der



  • Sebelum mandi di haruskan untuk minum segelas air kosong. Kalau ada air susu lagi bagus.
  • Mandi mencangkung, kalau yang shower tue tarik ahh benda macam microphone tue sampai bawah, gua rasa sampai kot
  • Ketika lu orang sedang memberus gigi, di sunatkan lu orang keluar dari tandas dan berus sambil berjalan. Kalau ada balkoni pergi sana lepak tengok permandangan, kalau ada radio pasang sambil gosok gigi. Senang cerita jangan terperap dekat bilik air tue. Lantak ahh roomate or family lu nak cakap ape kan.
  • Di galakkan mandi menggunakan sabun botol susu kambing, sabun botol shokobutsu pun boleh jugak.
  • Masa lu orang sedang menyental sabun di badan better lu buat sambil duduk terlentang atas lantai.
  • Ketika lu orang sedang mencuci muka di galakkan cuci sambil menyanyi lagu kegemaran lu orang. Nyanyi kuat kuat pun takpe peduli orang rumah nak cakap kau memekak kea ape. Ada aku kesah ?  *pinjam quote Azwan Ali kejapp, jgn marahh
  • Masa lu orang sedang menyampoo rambut, di galakkan buat di hadapan cermin di bilik air. Sesambil tue korang boleh berangan ingin menjadi seperti siapa. Khaty Ibrahim ? Selena Gomez ? Atau Rosnah Mat Aris ? Terpulang kat lu orang.
  • Kalau lu orang sedang menyental badan dengan berus daki, pastikan berus kaki dan tapak kaki tuee. Biasalah ada geli geli sikit cuba ahh tahannn.
  • Kalau lu orang rajin di galakkan untuk basuh baju ketika mandi, bagi yang ada mesin basuh tue di galakkan untuk basuh baju secara manual seminggu sekali. Jangan lah malas sangat kannn.
  • Dan yang terakhir bak kata Hanis Zalikha, jangan gosok tuala dekat badan. Di galakkan untuk lap badan anda. Jangan gosok secara kasar nanti kulit boleh jadi rosak.



Kalau rajin boleh lah mandi lumpur tiap tiap weekend




P/s : gua dah try semuanya dan terbukti berkesan ! Ini serius !

59 ulasan:

Cik Su berkata...

haha..cam wonderpet je..encik tikus mandi kerbau tak??hehe mesti ye nie kan

fariha berkata...

letak la gambar yang elok elok sikit. haish.

syafiqah ezam shah berkata...

en.tikus duduk terlentang atas lantai?haha

kechixx berkata...

lawak gile:)

terburai perut gelak!:)

hahahahaa..

ikah berkata...

wah.. boleyh percaye ke bende2 ny?? macam pelik jek..

Fakhrur Razi berkata berkata...

betul ke tips nih?
hahaha

kenapa perlu duduk terlentang =.="

adrinaqamarina berkata...

*angkat kening sebelah.

aku buat je cuma part terlentang tu macam kena kaji balek la. nanti aku nak try tanya doc aku pulak la. betol ke tak.

@ku d! sin!e berkata...

haha..lawak lah..

rizal jabai berkata...

haaa cite la pasal mandi bogel..mst lg best ..hakhakhak

zarifahmr berkata...

gosok gigi sambil jalan2 sampai rumah jiran pun cool jugak. jangan lupa tanye kabar. lebih mesra.

Mimi Saidi berkata...

gilo...basuh muka smbil selawat bkn nyanyi.muka konpem ensem,cantek berseri2~

Nur berkata...

kalo amalkan nih konfem-konfem berkarat badan..hhaha

dylli berkata...

tak ada kerja punya budak kecik buat entry merapu gini.
HAHAHHA.. :P

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ berkata...

haha
kalau boleh,bg lah reason skali ouh kenape kena buat cmtu,knpe kna buat cmni..
lebih afdal katanya;p

|arieza| berkata...

tu dia.. minum air susu sblm mandi? xpernah plak i dgr... erm.. leh jadi lg puteh ek?

syAzAnA berkata...

haa? duk terlentang? xdpt gua nak imagine doe! miahahaha

Anip™ berkata...

aku pon kene cube la nie..huh!..

5 Coklat Yang Termahal Di Dunia

zati-zt berkata...

mandi sambil dgr lagu lg bes..
leh karok sekali..
free je..
hehe
:p

yun berkata...

hahaha...lpas nie mesti ade org buad entry ngah gosok gg dpn lappy...

fiD berkata...

kalau time berak pulak? huhuhuu

NAZRUL berkata...

kau ni biaq btul weyh~.~""

Cik Akma berkata...

wow gmbr last. batal pose aku. hahaa~

Bert berkata...

gua mmg pantang nyanyi masa mandi dalam toliet. pantang x nyanyi, kesian org yg menunggu nak mandi sbb gua kene habiskan konsert gua dulu,ada la dlm 7-8 lagu. kehkeh

yebbit + . + berkata...

wahh. sok nak try. mase nak sabun terlentang tu. bwk tilam masuk ley? syokk sikit. ahaha

Kech Hidayah berkata...

ada tutorial duduk terlentang tak?

yaya berkata...

mandi bujang lapok ada tak weh?

hackshitam berkata...

haha..
jom mandi lumpur sesame.
cam bes je..haha

alexa yussida berkata...

guinea pig sy xske mndi..slalu lmpat2 ble mndikn die..en.tikus mndi ke?

intanurulfateha berkata...

gambar last x bole blah =.="

aneesa ♥ berkata...

ha ha ha -___- suka mandi sambil basuh baju (^-^) mandi biar take time..

aneesa ♥ berkata...

ha ha ha -___- suka mandi sambil basuh baju (^-^) mandi biar take time..

LadyRye berkata...

tambah satu lagi

jangan lupa main sabun bagi yang masih bujang!

emica berkata...

guess what.
time wiken mase mandi i suke tdo bwh hot shower dlm sejam.
salu kne marah ngn puan emak.
hahahha

maCy berkata...

ey kus. msti slalu wt an? haha

beloglala~ berkata...

yg mandi lumpur tu memang nk try:)
hahahahhahahha:DD

plumpy.tootsie berkata...

xleh nk cye.

maaf.

LOL.

and your pic,nk lawan gmbr2 blog gua ke bhai?

Fitrihadi berkata...

gambar last tu membuatkan perkataan dalam entry ko nampak kabur skit ar..hehehe

Aus MeLankoLik berkata...

woi , ni serius ke ? hahaha , kang kalau aku cuba takde efek boleh claim x ? haha

Frodo Baggins berkata...

mandi. rakam. masuk utube. caraaaaa


>>___<<


ada bran??

Nurulbadiah Lai berkata...

gambar last tu..agak lucah weh..haahaha

M I A J A M A L U D D I N berkata...

hahaha.. bongok gile wehh.. dush! hahaha..

syaftome berkata...

hahaha...bagus2...
bnyk informasi berguna disitu...

tpkan...ape hikmahnya..

Heidi Shafiq berkata...

tips terbaik beb..

yott berkata...

ada tips tertinggal tu en tikus..
lps mkn jgn terus mandi...nnt pewot muncit...:)

.alie. berkata...

jadi ae.ni nak buat ni.
hehehehe

hiro berkata...

bestt doe.

tia berkata...

erkk ?
siyes neh ?
kahkah!
nnt gua buat!

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza berkata...

sebelom gua buat tip nie..
gua cabar lu buat dulu la..
baru org len boleh ikut..

Masa lu orang sedang menyental sabun di badan better lu buat sambil duduk terlentang atas lantai.

macam mne nak buat tuu?
duduk ?
terlentang ?

Pencacai Alim berkata...

berkubang dlm lumpur lama2..bogel tak kelihatan juga..

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

saye menyanyi 14 jam, dalam toilet. mekasheh.

ayue berkata...

gile lame na buad tuh sume .
xberjam2 la plakk dalam shower kann . HAHA

Yatre Hayati berkata...

hahaha..perlulah gosok gigi kuar toilet. meleleh2 ubat buih ubat gigi tu....

Yasmin Jay berkata...

nak join mandi lumpur la ingat..

Jue berkata...

sental bdn smbil tlentang?hahahahaha
sabo je la

Sesumpah berkata...

hahaha semua ni kau ada buat en en en



btw, hi tikus. aku sesumpah. hehe

biskut berkata...

apa kata masa mandi galakan diri anda sambil tiarap macam orang nak berenang sebagai satu latihan menguatkan stamina...huhu

Cik Su berkata...

very the sexy la that gurl..ingat tak pakai baju tadi

akimmusz berkata...

haha..
apa punya kawan da...
x tego pun..

Puteri Iqa Izyan berkata...

hak3...mcm cara2 nak mandi dah nih.. huhu :P

gambar last cun lah. cun3...
haha