Isnin, November 8

SUDIN BIN MOKHTAR

Tahun 1985

Tersebutlah alkisah seorang pemuda bernama Sudin Bin Mokhtar. Dia merupakan seorang lelaki (-_-") dan beliau sangat berpelajaran. Kini Sudin sedang melanjutkan pelajarannya di University Harvard dalam Degree In Biotec Medical Centre. Sudin juga merupakan rakyat Malaysia yang pertama berjaya meloloskan diri ke University Harvard iaitu sebuah University terkemuka di dunia! *korang patut bangga duhh

Okay sambung cerita .

Nak di jadikan story Sudin Bin Mokhtar telah pulang ke Malaysia untuk menjalani cuti semesternya selama 2 bulan setengah. Sudin Bin Mokhtar telah merancang untuk menghabiskan cuti semesternya itu bersama keluarga dan juga bersama tunangnya yang tersayang iaitu Halimah.

Sesudah sampainya Sudin di Kuala Lumpur International Airport (KLIA), kelihatan sekelompok manusia bersama sepanduk besar yang tertulis "Sudin Kenit" . Segera Sudin pergi ke kumpulan tersebut dan ternyata di sana kelihatan bapak bersama ibunya dan juga tunang tersayang.

Lantas segera Sudin menegur bapaknya,

"Apesal tulis Sudin Kenit dekat sepanduk tue bapak ?"

"Laaaaa, dah memang kamu tue kenit, lagipun senanglah sikit kamu nak perasan kehadiran bapak dengan yang lain dekat sini"

Balas Si Bapak di selangi hilai ketawa ibunya bersama tunang tersayang. Sampai sahaja di kereta Wolksegen milik bapaknya, terus Si Sudin bercerita panjang perihal kondisi di United States dan kecanggihan alat alat di sana.



Wolkswagen




Sudin : Bapak, tahu tak dekat United States kan banyak benda canggih canggih. Kalau bapak ke sana pasti bapak kagum.

Si Bapak : Ohh yeah ? Bapak tahu tapi kamu tahukan bapak mana mampu mahu kesana. Perlukan duit beribu ribu  *sambil menguis nguis jari kasarnya

Sudin : Alaaaa, pasal hal itu bapak jangan risau. Nanti Sudin akan kumpul duit banyak banyak dan Sudin akan bawak kita sekeluarga ke sana !

Si Ibu : Gembira ibu mendengarnya Sudin. Ohh ya boleh kamu ceritakan alat alat ape yang canggih kamu cakapkan tadi Sudin ?

Sudin : Ohh ya, perihal itu kalau ibu, bapak dan Halimah mahu tahu orang putih disana ada mesin yang mana bila dimasukkan lembu ke dalamnya automatik ia akan bertukar menjadi sosej !

Halimah : Sosej ? Haram jadah ape bendanya itu abang Sudin ? Halimah tidak tahu.

Sudin : Ohh sosej itu kalau dalam bahasa melayunya di panggil hotdog.

Si Bapak : Bukankah hotdog itu inggeris punya bahasa Sudin ?

Sudin : Erk ? Yekea ? Abaikanlah bapaknya~  * Sudin mula malu bila diperbodohkan bapaknya.

Setelah 1 jam 30 minit menempuhi perjalanan, sampailah mereka di Kelang iaitu rumah dimana mereka tinggal. Ketika sibuk Sudin dan tunangnya memunggah barang tiba tiba bapaknya bersuara.

Si Bapak : Sudin sebenarnya bapak ada mesin lagi canggih dari orang putih yang Sudin ceritakan sebentar tadi.

Sudin : Bapak ada ? Boleh saya tahu apa mesinnya itu ? tanya Sudin bersungguh sungguh

Si Bapak : Kalau Sudin mahu tahu mesin bapak ini bila di masukkan sosej kedalamnya, mesin tersebut boleh mengeluarkan seekor lembu. Kadang kadang kalau ada tuah boleh dapat kembar 7 atau 8 !

Sudin : Huh ? Biar betul bapak ? Boleh Sudin tahu mana mesin bapak itu ?

Si Bapak : Ini dia !  *sambil menunjukkan kearah bawah perutnya

Sudin : Erk ?? Bapak ??  @%$#!


p/s : jangan nak tunjuk pandai sangatlah depan mak bapak tunang lu ! kah kah kah




Tammat.




************



this story credit to Gadis Terbilang

64 ulasan:

GadisTerbilang berkata...

metafOra la sangat... laen aku aja laen ko wat!!!

Encik Tikus berkata...

keh keh keh padammuka lu !

syAzAnA berkata...

HAHA. sumpah gua tak paham motip citer lu. pe kena mengena dgn GT? aisehh.

encHIx laNDax berkata...

errrk?hahahXD

hackshitam berkata...

*#@#&^$@

fiD berkata...

huh! something wrong nie, heeee

adrinaqamarina berkata...

hahah. tak paaaaaaaaaam. *buat muka blur.

Puteri Iqa Izyan berkata...

warghhh!!! phm giler :P

intanurulfateha berkata...

zzzzzzz

Encik Tikus berkata...

ACTUALLY CERITA NIE ADA KAITAN DENGAN GADIS TERBILANG.

fndrocka berkata...

Jadahnya ni woi

cik EPAL berkata...

tak paham np tetiba ada gambar GT kat bawah

Juel berkata...

hahaha siut jer

maCy berkata...

adoi la... dari ats maCy da mula gelak. huhu

dylli berkata...

ish ish ish.
tak papa.
HAHAHAHA..

oit!
comey awek? :P

Siti Mashitah Saidin berkata...

hahahaha... mengong!!

NOOR FATIN berkata...

hahaha!!! adess

Encik Tikus berkata...

kah kah bukan awek daaa

surihati_ku berkata...

bapaknya tak ayah nak belajra tinnggi2 cama nak sb otak bapa nya blh tahan juga sama org puith eee

plumpy.tootsie berkata...

serabut cite kau ni.sekejap sudin jd ayub.sekejap name tunang jd nama mak dye.pening betei gua bce.

milimilo berkata...

ramai ckp xphm cite ni,so, aku pn sama ah tak paham gak.

eiffel berkata...

-.-" yup..aku pown pasan pasal nama tuh!!memeninkan..

mgkin adalah lbh baik ko ckp si ank atau si bapak!!!

senang kan -.-"

darkbatman berkata...

blurr..ape kaitan ngn GT?hoho

alexa yussida berkata...

fenin2.....wat2 xpaham laa

Emilia Emira berkata...

ak xberape paham..tapi ak rase mcm paham..aehh ak pn peninng jg...agaga~

Fakhrur Razi berkata berkata...

hahahah
kenapa tajuk der begitu =.="

N berkata...

hahaha. adeh.. ape kene mengena ngan GT :)

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza berkata...

nape anak dia maki bapak dia..
kurang ajar..
hee~

syafiqah ezam shah berkata...

hua hua hua..
canggih gila!

tia berkata...

hamekkaw!
hakhak!

aleen aiden berkata...

aku dah agak dah citer nih.hu3

♡ Sutera Kasih ♡ berkata...

hehe kelakar..apa kaitan ngn GT??
mesin canggih tu canggihlah sangatttttt haha

ARC™ berkata...

apekah kene mengenenye....btw cte ni penah bace kat koleksi lawak2

GadisTerbilang berkata...

adeHh... tgk org phm ke dak


T_T

Encik Tikus berkata...

haraplah korang paham Y,Y

FeeQ@ berkata...

hahaha lawak2..wlaup0n citenye agk bebelit2;)

Nurulbadiah Lai berkata...

arhhhhhhhhhhhhgg
apakah????

Cik Su berkata...

kelakar ...hahaha..padan muka

hiro berkata...

gua mengerti..mkwe tu nk kt gua kn?

F.a.S.h.E.e.H.a berkata...

Hahaha. aduhh bapak tu memang xboleh blahh

Anna Boleyn berkata...

aaaaaaaaaa???????? tak paham oit.huhu

Mimi Saidi berkata...

grrrrr...

SweetyMui2 berkata...

siyes xpaham
apa kaitan perut bapak dia ngan lembu?? =_=

YobSumo berkata...

haha. bapak bapak!

Cheno berkata...

okey lawak. siap ade volkwagen kuning siap. haha

Sharinginfoz berkata...

sudin ooo sudin wow masuk harvard tu

- zuriey - berkata...

hahaha..bapak dia lagi pandai..

~pr!nces$_L.!.e.Y.a~ berkata...

ish2... *geleng kepala sudaaa*

(^o^)v o'yaya

JJay berkata...

kah kah kah ..lawak lawak citer lu

NuR 'aQiLaH berkata...

wahai GT tesayang,

tikus sedang membodek anda.
kipassusahmati.
beware.

bhahaha

ENCIK TIKUS berkata...

kepada NuR 'aQiLaH : bila masa gua bodek ? tak dapat pape kott NGAAAA -____-

zati-zt berkata...

ish2..
punya la suspen cte nye..
last2..
ehem2..phm2 sndiri..
:p haha

cikmay berkata...

aduhai sudin...sudin....

bkn men lg kau yer...

;))

Zulfahmi Abidin berkata...

bapak sudin lucah.benci aku.bahhahaha..anak dye lembu...bongok punyer sudin

Terkini: 1. Bangga 2. Bende yang hebat itu berasal dari tempat yang hina 3. Emosi Mistik Rock n Roll

ChipCoklat berkata...

Hahahahah...steady ar idea cite ni...hahaha...bila sampai bpak di tunjuk bwh perut tu..chip dah gelak guling2 dah..hahahaha

Un Phat Lee berkata...

hahadoi. XD

Syida Shukor berkata...

hahaah , ingat kan cerita sosej tak habis lagi :P

fairuz berkata...

hahahh..bapak lagi pandai.

hentakbelipat berkata...

ini cerita paling damn dalam banyak damn yang pernah aku bace..hahahahaha

Bert berkata...

bapak sudin mmg legend

izzad b* berkata...

ok......

hamzah ian berkata...

gadis tak reti bilang.. hahaha

Linglung berkata...

kah kah kah! gua pun ada mesin tu!

Nia Zeach berkata...

hahahahah!