Jumaat, Disember 24

SURAT ITEW

Pada suatu hari ibu Manan telah terjumpa satu surat ketika beliau sedang mengemas bilik anaknya iaitu Manan. Lalu beliau pun membuka surat tersebut ...


************

Tarikh : 23 Dec 2010

Hari : Khamis


Ari nie merupakan ari yang paling malang uat itew ebab esult pie em arr (PMR) kuar. Itew akot sebenarnyew ebab akot itew tak dapat esult yang cemerlang. Itew memulew yakin leh pat 8A tapi kan bilew pikir pikir alek tak boleh ot ebab masew trial dulu itew dapat 7D 1E. Bodohkan itew ? Memang pown ....


Perenggan kedua,


Jadi pagi pagi tue itew pown pergi ahh sekolah kan ebab nak amek esult. Bilew itew datang sekolah kan itew nampak amai gilew kat dewan ebab nak amek esult cam itew jugak. Itew tambah akot ahh kan tengok amai macam tue.


Kitew pown gi ahh surau kan pas adew kat sekolah ebab itew nak buat solat hajat supaya tuhan tak bagi itew fell cam trial ari tue. Pas itew doa semua kan itew pun dok ahh kat dewan ebab nak amek esult. Tapi ebab adew masalah ikit ngan esult tue jadi semua muwid-muwid kena tunggu 30 minit. Itew ase cam owrang bodoh jea dok termengok dalam dewan tue. Dah lah panas gilew. Vavi betol.


Nak di jadikan ceritew itew pun dapat ahh esult kan. Then bilew itew bukak jea esult yang itew dapat kat ceguw ... Itew terkejot ebab itew fell semua. Dalam ati itew ase cam 'alek umah mesti mak itew marah sambil pukul ontot itew' . Dah lah mak itew pukul pakai kayu buloh. Kejam kan mak itew ? Isk isk...




Tapi itew ase silap itew gak ebab tak study bebetul. Itew ingat agi mak itew cakap 'kalau itew dapat 1A mak itew bagi wit 10 ringgit' tapi nampaknyew itew tak dapat kot ebab itew fell semua. Betul lah katew anak jiran sebelah yang hitam tue yang itew nie memang bodoh. Dah lew kepala anak jiran sebelah tue botak, adew sisik pulak tue. Geli itew tengok kulit kepala diew.




Ehh, dah jauh itew merepek kan. So lepas itew dapat esult tue kan itew terus bakar ebab xnak bagi mak itew nampak. Then bilew balik tue kan bilew mak itew mintak esult tawu tak itew cakap apew ? Itew cakap esult itew kena makan dengan anjing. Memula mak itew tak percayew tapi bilew itew unjokkan cebisan esult itew baru mak itew percaya. Bila itew masok jea dalam bilik kan itew gelak kuat kuat ebab itew berjaya bodohkan mak itew. Kah kah kah ...




Hmmm apew lagi ekk nak tulis ? Hahhh ... esok Christmas kan ? So semalam itew cakap kat mak itew yang itew nak Playstation 3 ebab itew pat 8A dalam pie em ar. Pastu kan mak itew angguk angguk tandew setuju nak belikan tok itew. Lagi sekali itew gelak kuat kuat lam bilik ebab mak itew kena tipuw due kali. Kah kah kah ...




Tak sabar rasanyew nak beli Playstation 3 esok, hehehehe =p


***********


Selesai sahaja ibu Manan membaca surat tersebut. Beliau terus mencari Manan sambil membawa surat tersebut ! Hahahaha xD






Awak angan ahh pukul itew !


************

48 ulasan:

syafiqah ezam shah berkata...

sesak napas itew ace entry ni tau!!!!gilak...haha

clumzycaffein berkata...

lepas ni mesti mak itew marah sambil pukul ontot itew!
Haha. Budak-budak zaman sekarang~ Aku baca surat ni pon pening.

Askrie Hishamuddin berkata...

Sumpah kelakar nk mampuih!!!

HAHA.

ROFL

siti fatimah berkata...

sakit hati aku baca... itew itew , aku tumbuk baru tau ! HA HA

fast yg slow berkata...

aih,skit mata ngan skit otak bc entri kali ni,isk =(

Azrul Hisham berkata...

bahasa rempit wannabe...tu :)

eiysya zasya's berkata...

adoyai.. tergeliat lidah itew nak habiskan surat manan nih..


p/s: Panggilan misteri..

zarifahmr berkata...

itew senak pewot bacew entri awak nieww. itew ase nak tomoi2 jew awak lajuw lajuww

Nur berkata...

terasa gedik mulut baca surat nih..haha

MR Bang Miji berkata...

terbelit2x lidah itew nak membaca urat nih..adoyaii..pastu itew tergelak part iye ipu mak iye..hahah

panggil je Ana. berkata...

Kenapa manan ni bodoh sangat hahaha.

Kelakar lagi entry encik tikus niceee (:

Sesumpah berkata...

titerw dah lamerw tak dapat suraterw.


hikhik

Atika Natasha berkata...

haha..berpusing2 mulut ni ha sbut pktaan yg ade huruf "w"..haha..
ksian itewwwww...(bpusing2 mulut)
hehehe

Aten berkata...

comel ah :D

Miss Shizu berkata...

tahniah.anda berjaya menggedik kan gua malam nh..wakakak

May Maisarah berkata...

ibe2 itew gelak sowang2 tengah2 malam ni.

cik ieyra berkata...

iteww cejuk arrr. iteww nantok arrr.
- memang nak kasi pelempangg -

Puteri Iqa Izyan berkata...

heh.tadek mood ah itew nak bacew2 ni.



pelat habes! grr

cik ciput berkata...

berbelit lidah mak iah..mananya tak fail?itew..itew..rasa mcm nk bagi penampo je kat beliau..hak2..

syAzAnA berkata...

kuang asam punyeww budak. haha. susah gua nak bace surat dyewww. haha

Encik Tikus berkata...

HAHAHA GUA TERGELAK BACA KOMEN KORANG DOE, KAH KAH KAH

alexa yussida berkata...

semput den baca en3 ni..adess tolonglah eja betol2...ni kes nak perli dak zaman laaaniii ke hapa ni...semput sesak nafas dyspnea sume ade la:P

btw,manan mmg nak kena ngn mak die..

SHAFIQA AZIMA berkata...

Hengal hile owner blog hini buat entry hacam hini:P

beautiful_rose berkata...

erk,ayat apakah ini?
jenuh nak membacanya.... =p

Sharinginfoz berkata...

memang kelakar betul

adrinaqamarina berkata...

matik ko adik kena pelangkung dengan ibu.

ahaha.

dush3.

HonEyBuNNy berkata...

penaw naw bacaw suraw new.....ahhhahah.....terus xfhm.,uhuhuh

O'gosh berkata...

aoid dek..merangkak rangkak akak bace!! uhuk

little ain berkata...

rase mcm belit2 lidah sebab itew. rase mcm nak putus leher dok jengok2 ape maksud certain words tu entah.

aduyaii. ade jugak budak macam ni ehh.

six.september =_= berkata...

sumpah gedik tak hengat

tunjal kepala mau?

tia berkata...

erk ? ape jadi woi ?

aleen aiden berkata...

itew dpt 7d 1e je trial,bodoh an itew.hahah,mcm haram~

NOOR FATIN berkata...

penat aku baca! sekejap lagi masuk hspital la ni.. gahaha

maCy berkata...

siriyes ase na penampo. haha

Mimi Saidi berkata...

oaky.tergeliat lidah nk abeskan surat ni

Amalina Jo berkata...

epas ace entriy ni itew pown jdi ckap itew itew dah err-,-"

Faraa Cullen XD berkata...

haha , msty ckgu bm ea bngga an dpt ank murid cm buda nieyh..
bahasa ea mmg terBAIK !
ekeke :P

p/s ; yeah ! mmg seseorg 2 ley jatowh cnta dsebabkn sebuah blog ! HAHA xD

Efa Manaf berkata...

serius gedik sangat tatabahasa si Manan nie, haha

M I A J A M A L U D D I N berkata...

grr,.. penat ah nak baca!! hahaha..

Miranisa =) berkata...

HAHAHAHA sangat lawak dan sangat comel entry ni. HEHEHE buat la lagi :)

Cik Akma berkata...

okay berbelit lidah aku bace hahaha~

ReEnApPLe berkata...

pening jugak nak membaca... hahaha
last3 aku gelak sengsorang ... ngeh3

SweetyMui2 berkata...

bongok..terus pening aku baca..lepas satu perenggan je pastu stop..hakhak

YasminLaa berkata...

alololo ni budak tingkatan 3 sropa 3 taun. pelat xD

comel pulak dah kan. HAHA

Cik Su berkata...

haha.. 2 kali gak baca nak pahamkan nie

cimut munniey :) berkata...

HAHAHAHAHA iteww suka angat iter dye nie. lawok lawokk

tenangsudey berkata...

beliau cukup kreatif dan berbakat

eykameow berkata...

dulu an wak...itew taip msg dekat boyfren itew camni arrr...Eee entry awk ni buat itew malu jew......
HAHAHAHAH*

psstt itu antara kita ngan boyfriend je okehhhh. kalau buat diari i tulis bahasa yang senang di baca yehh. HAHAHHA