Rabu, 12 Januari 2011

SEKOLAH

6.00 Pagi


Pagi pagi as usual kamek semua akan di kejutkan untuk bangun subuh. Dan kekadang warden kami akan datang sambil membawa rotan dan sape liat nak bangun akan kena sebat ! HAHA tak lupa juga ketua warden kami yang selalu menaiki motor azimat beliau dan bunyi motornya masih terngiang ngiang di telinga kamek.. Di situ bermulanya hari kamek...


7.00 Pagi


Waktu nie baru kamek pergi mandi... Bagi pelajar yang baik baik mereka mandi lepas solat subuh atau sebelum subuh.. Tapi biasalah kamek budak form 5 so attitude 'bujang' tue dah menular masuk ke dalam diri kamek.. Kamek on the way nak jadi 'bujang' ! keh keh


7.30 Pagi


Waktu nie kamek dengan memember kamek baru nak pergi DM (Dewan Makan).. Selalunya kamek 'skip' perhimpunan di dataran tiap tiap hari.. Kang kalau tak makan kamek takde tenaga nak ngadap cikgu cikgu.. Kekadang ada jugak kantoi dengan guru besar atau guru guru lain.. Tapi kamek dengan memember akan senyum memandang mereka dan berlari masuk ke kelas sebaik sahaja melepasi mereka... Hahahaha xD


11.00 Pagi


Ini masa paling kamek tunggu iaitu waktu rehat... Selalunya kamek dengan memember ST 146 akan berehat sesama... Dan ape yang bestnya kamek selalunya berkongsi satu team membeli makanan... Kalau hari nie kamek makan nasi lemak so satu team ST 146 akan makan nasi lemak jugak... Sweet tak ? Dan menu utama pencuci mulut kamek ialah ABC mak cik Limah *gua lupa namanya.. sigh ABC tue harga dia RM1.00 so kamek dengan memember ST 146 akan bergilir gilir belanja memandangkan ahli ada 5 orang... tapi kamek selalu skip belanja diorang sebab kamek asyik cuti tiap tiap hari Rabu... Turn kamek belanja adalah hari rabu...


Yeaa tiap tiap hari Rabu kamek akan ambil cuti sebab aaaaaaa... haha tak bole beritahu ... sorryy... =D


11.50 Pagi


Waktu waktu macam nie baru kamek masuk kelas sebab bila berjalan dengan memember ST 146 nie korang akan rasa macam jalan dengan siput... yea bukan macam tapi dah 'seperti' siput... grrrr... so kamek selalu lah lambat masuk kelas... dan selalu di marahi oleh guru yang mengajar pada waktu tersebut.. tapi marah marah manje ajeeeee... hehe =p


Kamek ingat lagi bila time rehat jea kamek akan beli choki choki banyak banyak untuk di makan dalam kelas sampai cikgu akaun kamek selalu membebel pada kamek asyik makan dalam kelas... tapi even kena bebel kamek makan jugak... hehehe ;D






Saje letak gambar blur blur nanti korang terpikat




2.00 Petang


Time nie waktu balek... kamek semua akan ke hostel untuk solat... lepas tue terus ke DM untuk makan... Hehe time amek makanan ofcos beratur panjang so kamek selaku abang abang paling besar tak gempak ahh beratur kan so kamek pun potong lahh... dan bila sampai meja makan baru teringat... ''ehh macam mane aku dah ade dekat meja makan nie ?" okey sumpah macam nak kena penerajang dengan adik adik junior... kah kah


3.00 Petang


Waktu nie waktu prep memandang kan kamek semua akan mengambil SPM so ada kelas tambahan tiap tiap petang... best lah jugak kan... tapi kekadang malas jugak last last tidoo dekat dorm... haha nakal jugak kamek masa tue... tapi tak pernah kantoi lah dengan wardenn setakat nie... rekod doe ! haha


5.00 Petang


Okey nie selalunya waktu untuk kamek bermain.. kekadang main ping pong... kalau petang tue ada match kena turun... ingat lagi time tue kamek selalu jadi defender... kekadang ada jugak jadi defence mieldfielder... 


9.00 Malam


Time macam nie kamek semua akan pergi prep malam... Kamek selalu akan dress up up up sikit sebab  nak 'mencapap' depan pempuan pempuan junior sampai dia bercakap dalam hati "ehh hensem jugak doe abang nie..." bila di fikirkan balek macam bangang pun ada kamek time tue... tak matangg doe..


11.00 Malam


Masa bersiap untuk tidur... Kekadang kamek semua berjaga sampai pagi study SPM punya pasal... yeah semua memang bersemangat tapi bila depan buku jeeee... mata terus lentok lebih lebih lagi kalau study sejarah.... pening kepale bila study akaun dengan kimia.. tak mengantok bila study physicmath and +math jeee... keh keh






nie mase last spm paper... on the way nak pergi mamak Mutallib Shah Alam.. lama dah gua tak jejak Mutallib... *sigh






p/s : gua just nak mention act gua rindu zaman sekolah gua... arghhhhh jiwa kacau..

63 ulasan:

kim heeruul berkata...

dan2 saje letak gmbar blurr..
padahal camera 1.2MP..hehe..
kidding bro

Umie Nadhirah berkata...

kamek semua..wow! haahaa

zarifahmr berkata...

gua rindu nak fly time prep tssk tsskk

maCy berkata...

kah3. sini cte zmn skolah gak ;D

chocolatecips berkata...

wah sme life idp kt hostel dlu... yeah.. hahahah.. mmg sbijik...
tp skool sye lu semua girl la... hahaha.. so junior2 cnfrm tkot ngan senior la... hahahahha mmg tmbuh tanduk la...

apezs shah berkata...

hehe suka choki choki..;)

lea berkata...

wah..ingat lagi jadual hari tue. maveless!

Biela Sapine berkata...

Rutin harian lah ni. hehe

hackshitam berkata...

rindu zaman skolahhhh weiiii.

kAziShA berkata...

wah..ni mesti pakar math ni..hoho

Syida Zainordin berkata...

memori troublemaker sekolah memng byk kan?
rindu doo .iskk

WZulhilmi berkata...

wakaka gmbr masa muda!

Oreo berkata...

zaman sekolah terbaik =D

::FAIZ FARISH:: berkata...

miss my school....

six.september =_= berkata...

choki-choki + lolipop memang dah sebati dengan gua dalam kelas dulu

Fiq Vertigo berkata...

boleh tahan teringat gak kamek time skolah asrama dulu..

sik suka prep..prep prep penat dow!


tensi tapi iu semua memori

NorHanni Nasha binti Mahmod berkata...

rindu nakpegi sekolah :(

siti fatimah berkata...

rindu dok asrama lagi2 masa form5 :(

Sesumpah berkata...

umur lu berapa?

cerita mcm dah tua gila je hakhak


btw thanks still baca blog aku :D

Hanim Mahali berkata...

cheh,,,, rindu punya pasal rupanya...

Yui_Wani berkata...

"Kamek" .... hahahaaa...xD bagus-bagus...ada bakat.. xD

adrinaqamarina berkata...

aku pun rindu jugak. haha, seres best kot time skolah dulu~ kat hostel la.

eh jap, aku penah baca entri ais kacang dengan geng ko tu. cam ne entah dapat nama dye~

alexa yussida berkata...

pic last tu..cantekknyeee awannn (indu malaysia!)

sy pon pnah tdo dlm klas lagi2 subjek PAI..hoho kesiann ustaz!
nak choki2!!!

Sophie Al-yahya berkata...

alololo..comelnyee zaman skolah dia..
budak asrama rupanya..

cik ciput berkata...

kamek pon rindu sekolah kamek.. =(

d.e.e.n.a.YAYA berkata...

dok asrama mang banyak memori...ag2 tyme form 5..huhu...jadik otai beb...

NAJ HEBAT berkata...

Argh! jiwa kacau. Apsal muke lu comel sgt mase spm? Kalau lah.. kalau lah kita bertemu zaman itu.. lalala.. haha. pengsan!

skip morning call adelah sesuatu yg aku paling suka buat. then kene denda. chit.

Zulfahmi Abidin berkata...

hhahaha.ko nie.aku pon rindu jgk.tapi takdelah mcm ko.^_^ sabar yer.ko kene bace entry aku 50 bende yang aku tak sempat buat mase skola dulu.mesti ko happy bace.^__^

sekamar rindu berkata...

salam...

singgah follow ur blog...**901

DuniakuAbstrak berkata...

sbb ari rabu wayang murah..kan?

efa berkata...

waah...terigt kenangan kat asrama gak dulu...windu plak..huhu...hahaha taw sb apa hari rabu ambil cuti...haa...sb setiap rabu bukan ka ada kokurukulum?hahaha...sah ko malas nk pi koko kan2..ahaks..sb time aku duk asrama..bila time koko spa turun lmbt warden akn wat spotcek dan cikgu akan anssment suh kluar dari asrama dgn kadar segera..dan bila dh turun tu..kena la pam pin bgi laki,bg pmpn lak kena ketuk ketampi....hahaha...tp aku serius tkut..selalu je cpt time hari rabu..tkut pnya pasal hikhik

misz molecule berkata...

tgk jDUal harian..


bukak blog

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

seriously zaman sekolahh byk kenangan yg boleh buat kita sengih sorg2 bila imbau kembali kn??? hahahaha

░♥si lampu neon♥░ berkata...

zaman sekolah tak beli coki2 takde duit =(


ENTRI MANTAP & MELETOZZ :
# ORANG YANG SUKA GUNA CAPSLOCK#
# VIDEO THE BACHELORETTE LOVE & BREAK UP#
# AWAS ! RAKAMAN VIDEO PEREMPUAN KENCING#
# MENSTRUAL CUPS ONLY FOR GIRLS !#

platipus berkata...

aku suka sekolah!

Berto berkata...

semua org suka zaman sekolah, hatta sekolah memandu sekalipun

Sharinginfoz berkata...

teringat masa dulu2 kan, seronok juga

cimut munniey :) berkata...

kamek sayang kitak HIHI! :)

takde ah saje jep syg syg uh.

zaman sekolah zaman yg takkan skali dilupakan kang U_U

cimut munniey :) berkata...

kamek sayang kitak HIHI! :)

takde ah saje jep syg syg uh.

zaman sekolah zaman yg takkan skali dilupakan kang U_U

touya berkata...

Waktu paling best masa dekat sekolah adalah waktu balik .

KELI OH KELI berkata...

Sungguh nostalgik...semua yg pernah dok ostel..pengalamannya hampir sama...hehe..tq sbb mengembalikan memori time sekolah... :)

JRY The Boonto berkata...

cuti pas habis spm kali ni lama gila kan. best2.hehe

kata kila berkata...

suke jelir lidah eik.ekeke

miss nina berkata...

masa sekolah la paling best :)

syAzAnA berkata...

lu orang sarawakk kah? nape kamek jeh lu tahu. ekekeke

stiffler berkata...

:)

areripe berkata...

rasa nak balik zaman persekolan...
layan betul. main polis entry sampai jatuh kolam sekolah..

NOOR FATIN berkata...

ensem jugak lu dulu2

ARC™ berkata...

hahah rindu zaman aku makan coki2 2 taun lepas :P

rizal jabai berkata...

aku rindu gak...huwaaaaa...rase sgt bz ngan life skg..rupanya zmn study lah life paing best

Puteri Iqa Izyan berkata...

ish. baru gua tau tikus sekolah.. :P

cik bunbun berkata...

kahkahkahh. kau pengawas pusat sumber dulu alololoooo sweet gila.

kalau aku buat entry macam ni kompem bosan yelahh aku kan skemottt ==

An-Nur Sofiyya berkata...

huduhnya kO...lalala~

lassiegewdix berkata...

choki choki !
mmg top kt sek lassie dulu !
eh'eh, yang tyme makan tu cm same lahh . beselah senior .
berani sound senior malam hbis kne settle !
hambooooi .

uwaaaaaaa ! rindu jugak kt zaman skool dulu :(

ayue berkata...

rinduu zaman skola lagii2 part nyorok dalam locker . HAHA

Encik Tikus berkata...

KALAU KORANG PERASAN TIME SEKOLAH LAH TIME PALING RELAKS KAN ?


BELAJAR JEA KERJA TAKDE NAK FIKIR BENDA BENDA YANG BOLE BUAT KEPALA SERABUT.


*WA RINDU SEKOLAH WA.. SERIOUSLY ;D

Daffodil D berkata...

rabu pergi dating ka? :P

YasminLaa berkata...

en tikus sudah school-sick.hehhe

NuR 'aQiLaH berkata...

lu punya muka lepas spm kan macam tesindrom je gua nengok. gagaga

░♥si lampu neon♥░ berkata...

cik tikus tak updateee kee ? =p


Check it out Entri Paling Best !
# Isteri Mengidam Makan Babi !#
# Cara Buang Windows Genuine Notification#
# Awek Leggings Ketat Seksi #

Fatin Athirah Amani berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
d.e.e.n.a.YAYA berkata...

haha.fatin athirah amani cm kenal r...hehe.

kita pon same kan dik...bli sosej letak sambal kt kantin pak wan...hahaah

amazingmyza berkata...

nak rindu jugak lahh zaman sekolah. bila encik tikus cite , betul2 ingat zaman kegemilangan masa tinggal kat asrama tuhh . haishhh ~ tapi, sayang, miza duk situ 3 tahun jekk .