Isnin, Mac 21

CANTIK

Kalau nak cakap makna cantik nie subjektif sebenarnya. Ia boleh diguna pakai untuk beberapa perkara seperti kepada manusia, barangan, sifat atau permandangan. Sebagai contoh..

"Ehh hari nie awak kelihatan cantiklah Sofea.. cantik sangat.." - diguna pakai untuk menggambarkan perasaan si pelihat betapa cantiknya Sofea pada hari tersebut.

"Darling cantiklah sofa tue.. yuu belikan untuk aii boleh ? aii nak yang warna merah tueee.. gorjes sangat !!" - diguna pakai untuk menggambarkan betapa cantiknya barangan tersebut sehingga memaksa si suami untuk membelinya secara cash.

"Awak tahu tak ape yang membuatkan saya benar benar tertarik pada awak ? Yeap saya tertarik pada kecantikan dalaman awak. Awak seorang yang bersopan santun dan penuh dengan adat resam melayu.. saya benar benar sayangkan awak Sofea.." - diguna pakai untuk menyatakan kepada sang gadis betapa diri lelaki itu mencintai sang gadis hanya kerna kecantikan dalaman yang dimiliki sang gadis tersebut. Cinta sejati :")

"Wehh.. wehh.. semalam rugi kau tak ikot kitorang pergi hiking dekat Broga Hill bro.. lawa gileww permandangan sunset gua cakap lu..  siyes !!" -diguna pakai untuk menggambarkan betapa cantiknya permandangan sunset di Bukit Broga.

Tapi ada jugak yang menggunakan perkataan 'cantik' nie untuk menyindir seseorang. Sebagai contoh..

"Saya suka tengok awak bekerja kuat macam nie... saya yakin end of the year awak mesti dianugerahkan pekerja terbaik.. (mata ke atas tangan ke dada)"



Prof. Sir Tap Hatemanak - O Yeah Sentap


Tapi apa apa pun macam mane dengan header baru saya ? Cantik tak ?

Yeap ada agenda disebalik entri. Begitu juga dengan manusia ada agenda disebalik pujian.

41 ulasan:

amiramukri berkata...

oke , header baru cantik . HAHA . smart !

ain al-hamra' berkata...

cantek....cantek sgt2..=)

Lady A berkata...

bleyh la header ko belah-belah . . hehehe . . simple is you ! simple bg yaya cntik !hahahahahaha ;P

kata kila berkata...

mcm pernah tengok vid cakap pasal cantik itu subjektif

ENCIK TIKUS berkata...

amira mukri : haha *hidungkembang*

ain al-hamra' : =)

Lady A : belah belah ? LOL

kata kila : yeah ? dekat mane ?

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

salam
buleh cm ni cantik post ko ini

dylli berkata...

HAHAHAHHA..
suka ni.
gila best ah.
memerli. -,-

Cik Nadia Bayu berkata...

header baru comel. yg camera dengan yang tikus tu je

ENCIK TIKUS berkata...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o : aaa cuba memahami komenmu ini..

dylli : LOL nie pun tak paham jugak komennya..

Cik Nadia Bayu : Yang pic tue mesti tak en ? yeap tahu tak comel gileww..

Dda Ly berkata...

heheh saye setuju, cantik itu sangat subjektif...teringat kisah salma mentor mlm tadi..

meh ke rumah..
~mentor 5~
keep in touch ye..♥♥♥

Ungu berkata...

TUJUH perenggan awal memang berjaya menyembunyikan agenda kau.

awesome.

header kau?
ermm.. boleh laa.. * berpeluk tubuh, mengilatkan kuku, langsung tak memandang skrin.

ENCIK TIKUS berkata...

Dda Ly : Salma ? Mentor ? tak tengok lah..

Ungu : tak cantik lettew..

Askrie Hishamuddin berkata...

omaigod! header baru lawa laaaa!!!!

setuju dengan entry ni! haha

i loike sentap hari mak nak!

p/s: jemput ke blog, jangan nak sombong sangat la farith! haha

apezs shah berkata...

salam

header baru terbaek..

tahniah2..
pasti punyalaa
anugerah pekerja akan dpt..:)

saya_arief berkata...

smart header.
btw, sentap tu memang best.
haha.
:D

inn aziz berkata...

lalu sini jap....

d_LA berkata...

serius cantik..tikus itu mencantikkan header ko..

ENCIK TIKUS berkata...

Askrie : *korekhidung*

apezs shah : aku tak kerja lagi woi..

saya_arief : kan ? aku suka sangat (mata ke atas tangan ke dada)

inn aziz : hai awak..

d_LA : yeap tikuss tue..

chanana berkata...

haha. nice one :)

ReEnApPLe berkata...

hitam putih header tue... suka3...hahaha

Atyn Roslan berkata...

okay, suka entry + video + header. memang terbaik!

Nurfarihanim berkata...

tak cantik pn. haha ;P

Encik Psychopath berkata...

smart2. tapi tikus tu tuka la dey.

rizal jabai berkata...

header lu buat hati mak sentap..
huhu

Pyka Rahmat berkata...

okay baiklah. shomelnyewwwwwwww *mata pandang atas tgn kat bahu

ENCIK TIKUS berkata...

chanana : pewwwiitttt..

ReEnApPle : haha pening aku nak capital capital kau punya nickname nie..

Atynn Roslan : macam cornetto kan ?

Nurfarihanim : haha takdelah cantik sangat tapi adalah sikit..

Encik Psychopath : tukar kepada ? singaa ??

rizal jabai : amboi dah bole komen doe, haha

Pyka Rahmat : nie lain pulak stailnya tangan ke bahu ? *tangan ke dada mata ke atas*

...:i'm exxa haniza:.... berkata...

agak cantek laahhhh...

**mate pndang atass, tangan kat bahuu **

aren si OPAH berkata...

wowowowowo . gyla jeless kot nan header ni . sukasuka :D

Pyka Rahmat berkata...

haah lah tgn ke bahu. senget sikit cubalah

ENCIK TIKUS berkata...

exxa haniza : tak cantik lettew..

aren si OPAH : amboi teruja giteww..

Pyka Rahmat : taknak.. nanti jadi cacat kot.. haha

Lady A berkata...

header ko tu...cntik bgai boleyh dibelah-belah...hahaha...xpown header ko tu bleyh belah laa...mcm ko r...hehehe...dh pham komen yaya??cute je stuart tu...hahaha

ENCIK TIKUS berkata...

Lady A : lagi la aku tak paham woi.. LOL

DuniakuAbstrak berkata...

nganga besau Lagi..tak cukup tu

ENCIK TIKUS berkata...

DuniakuAbstrak : terima kasihlah kerana perasann..

melle. berkata...

boleh tahan

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

macam dah kumen hari tu

Khadijah Nas berkata...

haha.. macam macam variasi cantik. cantik cantik!

alexa yussida berkata...

cantikkla!

Faraa Cullen XD berkata...

cantik..
err* lalala
haha :P

Cik Akma berkata...

wakakkaka adeh sentap hati mak nakk. klakar siot zizan buat muke mcm tu.

ika honey bunny berkata...

cantik! ┌ (˘⌣˘) ┐ tangan ke bahu mata ke atas