Jumaat, Jun 24

MAIL ORANG KAYA BARU

Kelihatan Mail sedang membetulkan tali kasut supranya. Kasut baru. Bangga betul Mail memperagakan kasut barunya di hadapan Leman. Kasut supra jenis Combo X-Meal. Kasut sama yang dipakai oleh Justin Bieber. Si pelantun lagu I Need Somebody To Love. Ungu pekat warnanya. Dengan tag harga beratus-ratus ringgit Mail berjalan mendabik dada persis aktress Malaysia Anita Sarawak.

"Huyooo orang kaya baruuuu !!!" jerit Leman teruja.

"Alaaa biasa-biasa jea nie, next week papa aku nak belikan kasut Vans pulak" kata Mail bangga.

"Kayaaa siot kauuuu.. kasut supra Combo X-Meal nie berapa kau beli ?"

"Oh murah jea.. ada laaa dalam 300 ratus cenggitu.. murah kan ? kikiki.."

"Kasut Vans yang papa kau nak belikan minggu depan.. berapa pulak harganya ?" tanya Si Leman gelojoh.

"Hurmm kasut Vans tueee papa aku cakap ada laaa dalam 500 ringgit cenggitu..." jawab Mail bangga.

"Maiiiiiiilll... kamu buat apa tue ? Meh sini tolong mak parut kelapa dekat belakang sini... jangan nak curik tulang pulak.. ambooooooiii..." tiba-tiba kedengaran suara Mama Lady dari belakang rumah si Mail.

Mail sedikit terkejut beruk setelah disergah sebegitu rupa. Lekas Mail ke belakang menolong ibunya memarut kelapa. Kasut supra Combo X-Meal yang dipakainya, dibawanya sekali. Leman pula pulang ke rumah sambil memakan cekedis perisa udang. Perisa cekedis yang baru.

23 ulasan:

Lieyly ︱ Alia berkata...

punya pakai semat gila dah , kena parut kelapa =________="

pemuzik jalanan berkata...

Abang tikus awak single lagi tak?
Kihkih *nada serius.

Hayati Hamzah berkata...

hahahahha perlu la 'perisa cekedis baru' ? HAHHAHAHAHAH

Ungu berkata...

'Ungu pekat warnanya.'

aku dah buat penampilan istimewa. bak royalti.

paling tak pun, bak perisa cekedis baru.

ENCIK TIKUS berkata...

alia : itu memang kerja mail tahu..

pemuzik jalanan : pewwiitt ! i need somebody to love..

hayati hamzah : cekedis udang perisa yang terbaru.. silalah beli..

ungu : eheh, cekedis kau kena minx dengan Mail.. aku minx nak jual hari tue.. dia tak bagi..

yott berkata...

heheh..barulah ade semangat nak parut kelapa..

Sharinginfoz berkata...

rm300 murah????? hmmmm

vampire's lovex berkata...

x paham.... mail tu menipu je la ??

maaf,sy lampi plak ..hahaha

cik ciput berkata...

hebat mail ni..walaupun berkasut mahal, dia ttp tolong mak dia parut kelapa..*ayat puji mail dgn ikhlas

Encik Psychopath berkata...

supra kalau dah 300 cap ayam namanye. paling taik pun 600.

ENCIK TIKUS berkata...

yott : style parut kelapa pakai supra.. kikiki

sharinginfoz : aaaa itu mail yang kata murah.. haiyokkk..

vampire's lovex : hurm.. kau nie.. i need somebody to love.... ohoo~

cik ciput : good.. good.. *tepuk2 bahu cik ciput*

akmal : oh yeke ? tak tahu pulak aku..

Umie Nadhirah berkata...

mail lambung kasut supra ke beb? HAHA

Faraa Eiman's berkata...

part last tu aku rse pelik jep , haha ;p

ENCIK TIKUS berkata...

umie : bukan mail lambung laa umieee.. ini mail.. takde lambung-lambung..

faraa : kau tahu tak cekedis tue ape ? kikiki

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

alahaiiii, pakai smart2 kena buat keja pun smart lah kn? tapi parut kelapa pun nampak smart kalau cara pakai smart-_-'

Raden berkata...

mail lambung!
woi..ape nme fb ko? ramai sgt yg add weh..haha

vampire's lovex berkata...

tak habes2 dengan need somebody to love nye...tolongggggg aaaa...

al-jambz berkata...

alah, apa lah sangat combo x meal tu.

Fyqa berkata...

aiii b'gaya lak parut klapa dgn ksot gitu

ENCIK TIKUS berkata...

fifiey : eheh, ini yang patut kita amalkan bila parut kelapa.. pakai kasut supra combo x-meal..

raden : aaa cemana aku nak bitaw kau nie ehh.. haish..

vampire's lovex : amboi kau aisyah ? kahkahkah..

al-jambz : janji dia ada derr.. kau ada ?

fyqa : opkos lah bergayew... gayewww gittew..

izzad b* berkata...

sedapkah cekedis tu?hah

melle amir berkata...

jap,apa terjadi sebenarnya

ENCIK TIKUS berkata...

izzad : sedap macamm biasa.. perisa udang gittew.. perisa baru..

melle : kau baca balek..